Искра Михайлова. Снимка: БТА

Очакваните загуби по Оперативна програма "Околна среда" в края на годината ще са в размер на 29 млн.евро, сочат разчетите на  управляващия орган. Те бяха представени от министъра на околната среда и водите Искра Михайлова пред депутатите от Комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове.

Министърът обаче отбеляза, че тази цифра може да се промени, ако всички процедури се изпълнят, включително и Заводът за отпадъци.

"За моя неприятна изненада прочетох в документ на ЕК прогноза, в която пишеше 103 млн. евро. Това са цифрите, с които боравим", посочи Михайлова и заяви, че ако отпаднат от финансиране някои от големите проекти, сумите могат да станат и много по-големи.

Махайлова допълни, че се очаква официално писмо от ЕК, в което да се потвърди промяната на правилата, свързани с отпадането на плащането на ДДС за водните проекти.

По отношение на Завода за отпадъци министърът заяви, че ако до края на годината завърши процедурата по избор на изпълнител, има всички шансове проектът да бъде реализиран.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase