Снимка: архив БТА

Протестът в София изразява интересите на избирателите от центъра на София, които искат нови избори колкото се може по-скоро, заяви директорът на Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов пред "Фокус".

Доминират избиратели с десен профил, които са недоволни от изборните резултати. Колкото и да са масови протестите в София, те все пак са няколко десетки хиляди души, но тези, които протестират, със сигурност не стигат да бъдат избрани 4 или 5 депутати, а какво остава за 120, колкото има управляващото мнозинство”, допълни Павлов.

По негови думи другите протестите в страната са най-често срещу областните управители на ДПС и на тях се събират по няколко десетки души, а исканията са неприкрито етнически.

Според Павлов парадоксът е, че по-голямата част от протестиращите в столицата не са гласували на последните избори, а една голяма част няма да гласуват и на следващите избори.

По негови думи има опити за диалог с протестиращите от страна на политиците, включително и от страна на управляващите.

„Проблемът е, че от страна на протестиращите няма желание за диалог, те нямат конкретни искания за неща, които трябва да бъдат свършени. Тук е мястото да отбележим, че има много неща, които трябва да бъдат свършени в спешен порядък от кабинета и той започна с някои от тях, но има да върши още доста”, каза още Юлий Павлов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase