Сидеров остана без "етиката". нимка: архив, БТА

Комисията по вероизповедания и парламентарна етика беше оглавена от Пламен Славов от БСП.

Парламентът гласува и състава и ръководствата на двете нови парламентарни комисии, които се създадоха след като депутатите взеха от комисията на лидера на Атака Волен Сидеров „парламентарната етика” и така той остана да отговаря за корупцията и конфликта на интереси.

Начело на Комисията по Права на човека и жалбите на гражданите застана Тунчер Кърджалиев.

Парламентът гласува нови правомощия на министъра на младежта и спорта. Депутатите приеха на първо четене Законопроект за изменение на Закона за младежта.

Още по темата
 В компетентността на министъра влизат и правомощията за ръководство, организация и контрол на изпълнение на политиката за младежта, както и взаимодействие с младежките организации.

В Заключителните разпоредби се предвижда изменение на всички действащи закони, които регламентират правомощията на министъра на младежта и спорта и на министъра на образованието и науката, както и функциите на управляваните от тях министерства.

Промените в Законопроекта се налагат заради направените промени в състава на Министерския съвет, с които Министерството на образованието, младежта и науката стана Министерство на образованието и науката, а младежта премина към Министерството на спорта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase