Ангел Найденов Снимка: БТА

“През последните дни, наблюдаваме протести, които са единствено и само партийно обвързани с една конкретна политическа партия - ГЕРБ. Нямаме нагласа и не разглеждаме варианта за оставка на правителството”. Това каза министърът на отбраната Ангел Найденов, който е във Варна, за да наблюдава учението „Бриз 2013”.

Той беше категоричен, че профилът на протестиращите през последните дни е коренно различен от тези, които излязоха по улиците заради назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, което впоследствие беше отменено от Народното събрание.

Според Найденов в момента демонстрациите са партийно обвързани и се наблюдава силно желание за реваншизъм от страна на ГЕРБ.

“Тази партия очевидно не може да приеме резултатите от изборите и прави всичко възможно да търси промяна на политическата ситуация", посочи министърът.

"Не мисля, че в случая основните очаквания за успокояване на ситуацията в страната трябва да бъдат свързани с оставка на правителството и предсрочни избори сега”, обясни Ангел Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase