Снимка: архив, Булфото

РЗС настоява Конституционният съд да касира над 50 000 гласа в Турция и да отнеме пет или шест мандата на ДПС, обяви лидерът на партията Яне Янев.

Днес той внесе в съда 32 тома с подписи на български граждани, които подкрепят искането за касирането на изборните резултати в южната ни съседка.

Още по темата

Янев заяви, че са събрали над 100 000 подписа, но не се ангажира с точната бройка. Той поясни, че всеки ден получават нови документи за нарушения на изборния процес в Турция.

В отговор на въпрос Янев каза, че е отишъл днес в дома на бившия премиер Бойко Борисов, за да го покани на дискусия за изхода от тежката политическа криза, в която се намира държавата.

Кръглата маса ще се състои в края на седмицата, уточни лидерът на РЗС и допълни, че ще поканят на нея всички, които имат отношение към идеята за нова конституция.

"Истинското дясно мислене трябва да започне от подкрепа на каузата за нова българска конституция, всичко друго е опит да бъдат спасени едни или други политици, за които народът вече е дал своята оценка", каза Янев.

Според него всякакви опити за подценяване на силата, интелекта и духа на протестиращите е изключително опасно за държавата.

Той посочи, че протестите ще продължат до оставка на правителството на Орешарски и до консенсус на българските граждани за рестарт на сбърканата постоталитарна държавност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase