Георги Кадиев. Снимка: Булфото

Левият депутат Георги Кадиев призова управляващите да насрочат избори през май догодина, за да се успокои обстановката в страната, а и за да се прекратят продължаващите вече 21-ви ден протести.

Идеята му е вотът да бъде две в едно – парламентарни и евроизбори.

"Правилният компромис от тази ситуация е избори през май догодина, като междувременно на Пламен Орешарски се даде правото да предложи нови министри, неполитически лица, по максимален начин да отдалечи правителството от политическите партии и да го направи истинско програмно правителство с ясната презумпция, че май месец отиваме на избори", отсече той пред БНР.

Кадиев уточни, че предложението за предсрочния вот е лично негово и не е обсъждано в парламентарната група и в БСП.

"Ситуацията е извънредна, то е ясно и всеки ден да идваш на работа също не е особено приятно, защото ние в края на краищата какво правим - ние просто идваме на работа", каза той.

Още по темата
Депутатът допълни, че нервите вече са доста обтегнати и от двете страни - депутати, протестиращи.

"Не знам как ще завърши това. Надявам се по някакъв нормален начин да завърши. Всяка сутрин да ти викат "червен боклук", "мафия" и т.н. не е приятно, но ние сме го приели, защото в края на краищата за това ни плащат, за да работим тук. Това не може да продължава до безкрай", категоричен бе той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase