Снимка: БТА

Сега е диктатура на едни изключително нагли хора, коментира пред Нова телевизия бившият премиер Бойко Борисов.

"Циркът е много тежък. Стоим отстрани, защото ако сме вътре, ще стане лошо. Мишо Михов така се вживя като шеф на Народното събрание, че все едно е спечелил изборите. За една седмица сътвориха толкова гафове, че извадиха хората на улицата", продължи той.

"Говореха, че съм бил диктатор, че съм имал контрол върху медиите, службите. Оказа се, че нямаме нито една медия, нито една служба, нито една репресивна структурата на държавата не е била под наш контрол", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

"Ние стоим отстрани по простата причина, че ако сме вътре, вие видяхте как направиха правителство, избраха председател на парламент, как смениха законите за ДАНС и на другия ден "Атака" казаха, че е станало с наше съгласие. Надали на симпатизантите на БСП им е приятно правителството да го реди ДПС и управлението им да се крепи на "Атака", заподозря Борисов и отново допълни, че предпочита ГЕРБ да стои извън парламента.

"ГЕРБ докато съм жив и здрав ще е силна, монолитна, здрава. ГЕРБ е моя партия. Аз съм я създал, утре ако трябва - друга ще създам", отсече той.

Според него Делян Пеевски е назначението на Ахмед Доган, а грехът си го носи лично Станишев.

По думите му два месеца след изборите управляващите само приказват и не са открили нито една далавера на ГЕРБ.

"Никакви следи не сме замитали", отсече лидерът на ГЕРБ.

"Много ме ласкаят, че казват, че ние организираме протестите. Защото те са от умни, интелигентни хора", каза Борисов.

Той не пожела да даде квалификация на поведението на Волен Сидеров с протестиращите, с носенето на полицейската палка и на пистолета в парламента.

"За него говорят действията му, отношението му към журналистите", каза той.

Бившият премиер обяви, че Цветан Цветанов върши много добра работа в партията и се ползва с доверието му.

"Защо да се разделям с Цветанов, какво е направил? Не се меся на хората в личния живот, какво в едно семейство между зетъове, снахи и тъстове се случва не е моя работа. Аз много съм му се карал и за горнооряховските лекари и за Кърджали, където направиха тази операция. За да влезе в затвора трябва да докажат, че е виновен. Как да дам присъда, като не знам това истина ли е или не. Нямам съмнения в случая", отсече Борисов.

За това, че се говори, че се е "нагушил" с милиарди, Борисов отвърна: "Измишльотини. Завел съм дела, ще си ги осъдя и парите ще ги даря на детските домове. Делата вече си вървят. Дело след дело завеждам. Това, че ми петнят името да се занимавам с тях. Преслава се била возела. Аз не съм я виждал. Щял съм да ходя на концерт в Белград, ама няма да ходя. Това, което не си видял, не го говори. Толкоз!", заключи той.

Попитан какво според него ще стане занапред в държавата, Борисов каза: "Дано тези хора се вразумят, дано се намери формула, в която да има представителност на цялото общество, за да се вярва на правителство, каквото и правителство да дойде. Това е огромен урок за всички политици и за мен също много тежък урок", завърши Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase