Снимка: БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че парламентарната му група е подготвила законопроект за увеличаване на детските надбавки на 50 лева, които обаче да се дават на всички деца.

В момента детските са 35 лева, но не всяко дете има право на тях, защото има подоходен критериj за родителите, въведен още от правителството на НДСВ, когато социален министър бе Христина Христова.

Още по темата

"Помолих да забавим внасянето на законопроекта, защото той ще влезе в сила от 1 януари 2014 г.", посочи днес Станишев и отбеляза, че за увеличението ще са необходими милиони левове.

"Трябва да се направят точните разчети и тогава", настоя той.

Лидерът на БСП отбеляза, че от първия ден, независимо от огромните финансови трудности и опразнената хазна, правителството на Пламен Орешарски се опитва да покаже много ясна социална ангажираност и в ускорени срокове са увеличени обезщетенията за отглеждане на малко дете.

По думите му доверието много трудно се печели и лесно се губи.

"Затова сега и аз, и правителството ще трябва да работим още по-усилено, за да бъдат убедени хората, че се работи в техен интерес", заяви той.

Лидерът на столетницата допълни, че уважава хората, които протестират с убеждения, с емоция, но би ги предпазил да не позволят да бъдат яхнати от политически интереси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase