Росен Плевнелиев. Снимка: БТА

След възникналите протести из страната по повод избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС, Росен Плевнелиев реши да разшири плана на Консултативния съвет за национална сигурност.

В извънредно заседание държавният глава ще обсъжда реформата в сектор "Сигурност" и гаранции за прозрачност при кадровата политика в сектора, пише БТА.

Консултативният съвет за национална сигурност, свикан от президента Росен Плевнелиев, ще обсъди и актуалната политическа обстановка в страната и мерки, които парламентарно представените политически партии ще предприемат, за да отговорят на обществените очаквания.

Още по темата

На 17 юни Плевнелиев настоя партиите в парламента да се съберат и да отидат при него на заседанието на КСНС с ясни позиции по протестите, обхванали столицата и страната.

"Ще има ли оставки, на кого, няма ли да има, да седнат и да се разберат оттук нататък какво ще се прави в парламента, кои са приоритетите, кои са законите, защото хората казаха много ясно: "Искаме да ни управляват хора с морал, които да не ни крадат ида не ни лъжат. Толкова е просто", отбеляза тогава президентът.

След избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, Росен Плевнелиев оттегли кредита си на доверие към кабинета "Орешарски". От думите му стана ясно, че това негово решение не означава, че държавният глава не е готов в рамките на конституционните правомощия да работи с управляващите и да подкрепи или най-малкото да не попречи на всяка разумна идея.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase