Борисов остана сащисан от избора на Пеевски. Снимка: Булфото

Това е краят на столетницата днес.  Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира предложението Делян Пеевски да оглави ДАНС.

Номинацията беше обявена от премиера Пламен Орешарски в пленарна зала, след като днес в дневния ред беше включена точка за избор на председател на агенцията. След това парламентът одобри кандидатурата на Пеевски.

"Толкова съм сащисан от това, което чух, че дори не мога да повярвам, че това предложиха", възмути се Борисов.

"БСП вече не съществува като партия. Честитя на г-н Пеевски новия пост, добави той. "На БСП им честитя края на тази партия. Тя днес приключи. Днес България има една партия, която управлява, това е ДПС. БСП не съществува като партия вече", каза още Борисов.

Още по темата

При обявяването името на Делян Пеевски за кандидат за председател на ДАНС групата на ГЕРБ демонстративно напусна пленарната зала.

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов определи това за заплаха на националната сигурност и заяви, че ще бъдат сезирани всички европейски институции.

"Това е абсолютен пълен фарс. Това е недопустимо. То юридически не е издържано и не покрива критериите", коментира Цветанов кандидатурата на Пеевски, който бе избран за шеф на ДАНС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase