Яне Янев. Снимка: архив, БТА

Под предлог, че "законът "Янев” бил „популистки” и „предизборен”, БСП и компания искат отново да се спусне завесата над доходите на олигарсите, чуждите икономически групировки и политическата мафия, заявиха в позиция до медиите от „Ред, законност, справедливост“.

На среща с работодателски организации вчера председателят на парламента Михаил Миков се ангажира с промени в Закона за публичност на лицата, заемащи висши държавни длъжности. В края на 41-вото НС беше приета т.нар. поправка "Янев", на името на вносителя й, която доста разшири обхвата на лицата, които трябва да подават имуществени декларации по този закон. Сред тях са членовете на Съвета за тристранно сътрудничество, шефове на големи дружества, които подлежат на регулация от ДКЕВР, кандидати за народни представители, евродепутати и други.

Още по темата

Ако Волен гласува да бъдат скрити парите и имотите на „колонизаторите”, а БСП и ДПС открито изпълнят поръчките на олигархичните кръгове от типа на Огнян Донев и сие производни на ДС работодатели, ще стане по-ясно отвсякога, че юздите на коалицията „Олигарски” са в ръцете на мафията с бели якички, са категорични от партията на Яне Янев.

Според РЗС законът "Янев” е сериозна крачка напред в осветляването на доходите, натрупани чрез корупционни схеми през 23-годишния порочен модел на управление.

Планираното „смекчаване” на закона е затвърждаване безконтролната власт на монополите. То е знак, че чадърът над тях отново се разпъва, и предупреждение, че досегашните им безумия са бледа сянка на предстоящите произволи.

Призоваваме опозиционните извънпарламентарни и парламентарни сили категорично да се противопоставят на този грубо реакционен акт и да предприемат необходимите действия срещу приемането му, заявяват хората на Яне Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase