Яне Янев. Снимка: архив, БТА

"Атака" готви провокация на предстоящия митинг на РЗС, подозират от партията на Яне Янев.

От 12:00 ч. днес пред Народното събрание, РЗС организира митинг-шествие в подкрепа на гражданската подписка, която според партията вече е събрала повече от 100 000 подписа, с единствено искане: „Настоявам Конституционният съд да отмени избора на депутатите от ДПС, избрани в София чрез фалшификации в Турция!”

РЗС е предприела всички необходими действия по уведомителния режим към Столична община и СДВР и е съгласувала действия си с гражданската организация „Гражданска лига на България” и с протестиращите, организирали се чрез социалните мрежи, съобщават от партията.

Хората на Яне Янев настояват полицията и представителите на Столична община "да бъдат нащрек" и да изпълняват стриктно функциите си по закон, за да не позволят да се случат провокациите, които замислял Волен Сидеров и партията му.

Протестите са срещу подменения вот на българските граждани, срещу избора на депутати от ДПС в София, срещу профанизацията на партийния живот и срещу тотално изчерпания политически модел, съобщават още от РЗС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase