Лидерът на РЗС Яне Янев. Снимка: Булфото, архив

Партията на Меглена Кунева "Движение България на гражданите" се е договорила с БСП, ДПС и „Атака“ и участва като четвърти коалиционен партньор в новата тройна коалиция. Това твърдят от РЗС.

"Обществото трябва да знае за задкулисието на Пръмова и как нейните протежета са имплантирани в кабинета „Орешарски”. На този етап договорената квота на Кунева е Зинаида Златанова - максимално доближена персонално до Пръмова лично и семейно. Баща й Камен Белев беше втори в листата на Движение България на Гражданите в 24 МИР – София", пише в съобщението до медиите на РЗС.

"Петър Стоянович е идеолог и учредител на партията на Кунева, сега министър на културата. Половинката му Мария Дивизиева е била началник-щаб по време на президентската кампания на Меглена Кунева", припомнят от РЗС.

"Людмила Елкова – бивш секретар на партия ДБГ по координиране на политиките, сега спазарена за зам.- министър на финансите. Нено Димов – член на националното ръководство на ДБГ, сега договорен за заместник-министър за околната среда или заместник министър на земеделието", изреждат от партията на Яне Янев.

В момента текат преговори между Кунева и БСП за още позиции, част от тях за заместник-областни управители, подозират хората на Янев.

РЗС прави цялостен анализ на партизанското партийно кадруване на кабинета „Орешарски” и ще информира гражданите как и кои са хората на Кунева, които ще кукат в гнездата на правителството на подменения вот, уверяват от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase