Лидерът на РЗС Яне Янев. Снимка: Булфото, архив

Поредна доза нападки и обиди си размениха в понеделник „Атака“ и РЗС.

След като по-рано днес лидерът на националистите Волен Сидеров нарече Яне Янев и председателя на НФСБ Валери Симеонов „два употребени презерватива на Бойко Борисов“, от пресцентъра на РЗС разпространиха позицията на партията по повод „поредната истерия на Волен Сидеров“.

„ДПС и БСП изпратиха поръчковия пудел да лае пред общината, за да заглуши искането на софиянци за касиране на тримата депутати от ДПС избрани в София чрез фалшификации в Турция. Днешният скандал пред общината превърна Волен в „герой” от турски сериал, чрез който олигарсите искат да отвличат вниманието на обществото от същинските теми на държавата и да тушират растящото  гражданско недоволство“, пише в съобщението.

Оценката на РЗС е, че яростта на Волен идва от невъзможността да обясни на собствените си депутати "защо е прибрал цялата сума от кворума само за себе си“.

Още по темата

Подлайването му пред общината едва ли ще умилостиви гласоподавателите му, които го линчуват в цялата страна.
Ние от РЗС разбираме, че поръчковият лидер на „Атака“ няма как да оправдае гузната си съвест и се стреми да компенсира с истерични подвиквания, но не бива да се обръща към нас, а към специализираните лечебни заведения“, коментират от партията.

Припомняме, че днешната пресконференция на Сидеров премина с тон на заплахи, остри думи към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и членовете на НФСБ и РЗС. Лидерът на "Атака" не спести остри думи и по адрес на кмета на София Йорданка Фандъкова, вече бившия директор на СДВР Валери Йорданов и заместник-кмета на столицата Мария Бояджийска.

Повод за недоволството на Сидеров стана вчерашният протест, който в един момент достигна и до централата на партия „Атака“. Сидеров обясни, че вчера в централата на националистите нямало хора, тъй като те „като истински патриоти са били на Околчица“, за да почетат паметта на Ботев.

"Щеше да има строшени глави, ръце и крака на тези лумпени на РЗС и НФСБ", обясни Сидеров какво е щяло да се случи, ако националистите са били в централата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase