Бойко Борисов Снимка: БТА

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е останал с впечатлението, че социалистът Пламен Орешарски изпълнява програмата на ГЕРБ. 

„Радвам се, че от това, което чувам, което се изнася в медиите, Орешарски засега стриктно спазва нашата програма. Няма да вдига данъците, което е хубаво и дано го спазят, няма да строят АЕЦ „Белене, защото те знаеха, че лъжат и че няма пари за това”, коментира Борисов. 

Той добави, че е доволен и от намерението на БСП да вдигне парите за майчинство на 310 лева, което неговото правителство отказа да направи и след като подаде оставка, го призна като грешка. 

Остава да чакаме да решат дали ще върнат тютюнопушенето в обществени сгради, което е в пряка конфронцанция на твърдението им, че ще работят в здравеопазването усилено, каза Борисов и уточни, че тютюнопушенето и здравеопазването няма как да вървят заедно. 

Още по темата
Лидерът на ГЕРБ отказа да отговори на въпроса дали неговите депутати ще се регистрират утре на заседанието на НС, което ще е извънредно заради избора на правителство.  „И утре е ден и трябва да си изкарате заплатите”, обърна се той към журналистите. 

Според него обаче е напълно очевидно, че БСП и ДПС няма как да си сформират сами кабинет, след като общо има 120 депутати и им трябва поне още един глас.  

Не виждам логика в това да се обявява, че утре ще има правителство без подкрепата на „Атака” и без подкрепата на ГЕРБ, след като чисто математически БСП и ДПС имат 120 гласа, явно има някаква комбинация, трик, който ще ни бъде приложен, отсече Бойко Борисов. 

По-рано той се срещна с европейските посланици, за да им се извини за поведението на депутатите от „Атака”, които седнаха на местата си в пленарна зала, докато звучеше химна на Европа по време на тържественото заседание на парламента. "Като българин искам да се извиня, че бях в зала, в която вие бяхте наречени „дебелобузи чичковци", каза той пред дипломатите, като визира думите на лидера на "Атака" Волен Сидеров на първото заседание на новия парламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase