Сидеров. Снимка: Булфото

След скандала с нелегалните бюлетини Волен Сидеров поиска президентът Росен Плевнелиев да свика извънреден съвет вечерта преди деня на изборите.

На този съвет главният прокурор трябва да докладва ситуацията, установените факти, какво се върши и какви разпити текат, служебният премиер трябва да огласи договора с печатницата и да докладва какви условия има в него, посочи Сидеров. Според него ЦИК трябва да вземе решение, което да гарантира максималната честност на изборите.

Служебният премиер Марин Райков вече трябваше да бъде разпитан при прокурора, защото той е отговорното лице, което трябваше да осъществи контрола върху отпечатването на бюлетините, смята Сидеров. Според него няма такъв контрол от страна на Марин Райков и служебният премиер трябва да бъде подведен под отговорност за неизпълнение на служебно задължение, злоупотреба или безстопанствено отношение. Волен Сидеров не смята, че може да става въпрос за бракувани бюлетини, тъй като количеството е прекалено голямо. Освен това в договора би трябвало да има текст, който регламентира допустимото количество брак.

Това разкритие на прокуратурата е първото по рода си, и досега е имало опити, и то успешни, за фалшифициране, но сега има яснифакти, коментира лидерът на "Атака". Трябва да има разпит и повдигане на обвинения към служебния премиер, разпит и обвинение към собственика на печатницата и към поръчителя, категоричен е Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase