Емил Кабаиванов. Снимка: Булфото

СДС настоява ЦИК да разпореди на секционните избирателни комисии да се маркират печатите върху бюлетините. Това каза Емил Кабаиванов на извънредна пресконференция в централата на партията.

Тя е по повод информация за разкрити незаконни бюлетини в печатница в Костинброд, която е изготвила и оригиналните.

Според сините след полагането на първия печат върху бюлетините трябва да се подпишат трима от членовете на СИК. Кабаиванов каза, че вторият печат трябва да се поставя, само ако върху бюлетината го има първият печат с маркировка и три подписа на членове на комисията. Според СДС има и още един по-радикален начин за решаване на проблема - отпечатване на нови бюлетини, но за това няма време.

Още по темата

Кабаиванов посочи, че те подкрепят действията на прокуратурата и ДАНС и настояват главният прокурор да стигне до край в разследванията по скандала за подслушванията и по случая с незаконно напечатаните бюлетини. От СДС се обръщат към президента Росен Плевнелиев с искане назначеното от него правителство да гарантира в утрешния ден честни и законни избори. Президентът ще носи цялата отговорност, ако има и най-малко съмнение за фалшифициран или купен вот, каза Кабаиванов.

Емил Кабаиванов напомни, че някой може да вземе властта с фалшифициран вот, но не може да управлява с фалшификации. Любен Дилов призова хората утре да излязат и да гласуват масово, защото само по този начин може да се избегне купуването и подмяната на изборите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase