Цветан Цветанов Снимка: архив, БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев няма политически аргументи и затова искаше да замеси институциите, в това число и прокуратурата, в услуга на предизборната си кампания. Това заяви в Габрово зам.-председателят на ГЕРБ и председател на предизборния щаб Цветан Цветанов, съобщиха от пресцентъра на партията.

Поводът за коментара му беше скандалът с подслушванията, който тръгна след сигнал на соцлидера, а след проверка прокуратурата откри фрапиращи нарушения и предпоставки за незаконно подслушване.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров, заяви, че две трети от констатациите в сигнала на Станишев са се потвърдили.

Според Цветанов обаче "от изнесеното от прокуратурата е видно, че твърдението на Станишев при внасянето на този сигнал, че бившият министър на вътрешните работи за периода 2009-2013 г. е разпореждал незаконни послушвания, не е потвърдено".

Още по темата
„В момента политическата класа в България направи така, че тотално да затрие специалните служби, които са предназначени да работят срещу тероризма, отвличанията, тежките престъпления, и когато всеки излиза и говори публично за службата и способите й, прави услуга на организираната престъпност. В момента има само предположения, които политическите централи се опитват да внушават като истина“, коментира още Цветанов.

Той беше в област Габрово на работно посещение и се срещна, и разговаря с избиратели в Севлиево, Габрово и Дряново. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase