Искра Фидосова Снимка: архив, БТА

Тръгвам си от парламента с гордост от това, което съм направила като юрист и като председател на правната комисия. Това каза пред журналисти Искра Фидосова от ГЕРБ в последния ден от дейността на 41-вото Народно събрание. 

Имаме над 350 разгледани законопроекта, през правната комисия са минали и едни от най-тежките закони, успяхме да изработим, лош или добър, Изборен кодекс - тежка задача, изреди Фидосова.

Повод за гордост на председателя на правната комисия са и приетите процедури за избор на членове на ВСС, които получиха висока оценка от Европейската комисия и от гилдията у нас. Признанието за свършеното няма да дойде без добрата работа в екип, призна Фидосова.

„Първите месеци в Народното събрание ми беше най-трудно да свикна с прекаленото политиканстване и усещането, че повече се говори, а по-малко се върши работа”, спомни си  Фидосова и призна, че сигурно е имало и грешки.

„Като председател на правната комисия, най-тежката комисия, мога да кажа, че свършихме немалко работа. Не успяхме да свършим всичко, не успяхме да започнем някои промени, които имахме идея, желание и воля да започнем и подготвяхме. Трябваше да продължим със Закона за съдебната власт, за което аз лично много съжалявам, допълни тя.

Фидосова отрече някога да е търгувала с влияние, каквито обвинения имаше срещу нея. 

На въпрос дали ще се кандидатира за депутат в следващото Народно събрание, Фидосова заяви: „Ще видим събранията и мнението на хората и на гражданите”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase