Марин Райков. Снимка: архив, БулФото

Посланикът ни в Париж Марин Райков е сред най-обсъжданите имена за служебен премиер, пише „Стандарт“. Източници от "Дондуков" 2 обаче уточнили, че в последния момент са възможни изненади.

Според висши чиновници Райков бил харесан първо за външен министър. В последния момент президентът Росен Плевнелиев щял да реши на кой от двата поста да го назначи.

Още по темата

Утре в 16.00 часа държавният глава ще обяви състава на служебния кабинет и заедно със служебния министър-председател ще направи изявление.

В интервю за австрийския вестник Der Standart Плевнелиев вече заяви, че служебният кабинет ще зараобти от сряда и неговото мото ще бъде „За Европа, за демокрацията и за икономическото развитие".

Правителството щяло да бъде съставено от мъже и жени, натрупали сами своя експертен опит и репутация и тръгнали от нулата.

В публичното пространство за служебен премиер вече се завъртяха имената на дипломатите Меглена Плугчиева,  Ради Найденов, на еврокомисар Кристалина Георгиева, омбудсмана Константин Пенчев, директора в „Хюлет-Пакард“ Саша Безуханова, главния секратар на президента Екатерина Захариева, икономиста Димитър Иванов, столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Някои от тях като Фандъкова и Кристалина Георгиева вече отрекоха публично такава възможност.

Спекулациите с различни имена пък накарали Плевнелиев да обяви състава на служебния кабинет с ден по-рано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase