Кирил Йорданов Снимка: БТА

Подадох си оставката заради това, че един млад човек си отиде. Това каза кметът на Варна в оставка Кирил Йорданов пред БНР. 

„Вероятно ще трябва да аргументирате в каква степен аз може да съм мотивирал такава стъпка на един млад човек. Водите ме към тенденция, която аз не мога да приема - с внушението, че нося лична отговорност за стъпката на този човек и че администрацията едва ли не не е направила необходимото той да бъде спасен или пък че са укривали неща. Това в никаква степен не отговаря на истината“, посочи Йорданов. 

„Когато получих първото съобщение, аз се готвих за сесията в общината. Моята информация е, че хората, които са били наблизо, са направили всичко възможно. Това е бил полицейски служител на входа на общината. За всички тези неща отговор трябва да даде следствието“, допълни той. 

„Аз поех своята морална отговорност, като си подадох оставката“, категоричен беше Кирил Йорданов.  „Цяла България знае, че хората излязоха с много искания. Но 200 до 300 души бяха тези, които скандираха за оставката ми“, подчерта той. 

Йорданов заяви, че никой не му е „нашепвал“ да си подава оставката. В това бъдете абсолютно сигурни, това е лично мое решение, отсече той. 

Твърдението, че групировката ТИМ е управлявала Варна през последните години, е абсолютно несъстоятелнa, категоричен беше Йорданов.

Още по темата
„Управлявал съм в рамките на предоставените ми правомощия от закона с пълно съзнание за отговорността, която нося. Не съм допускал да ми се правят внушения и да бъда манипулиран“, коментира той. 

Кирил Йорданов категорично отрече информациите, че от община Варна са били изнесени кашони с документи. "Напротив - всички документи трябва да бъдат в общината, защото ще бъдат предмет на проверка и тя ще ми даде възможност да очистя името си", обясни той.

На въпрос с какво имотно състояние излиза от кметството, Кирил Йорданов обясни, че няма имоти в чужбина.

Toй допълни, че притежава имот от баба си, който е от преди демократичните промени. "Има и недвижима собственост, която ще придобия по наследство - не зная кога, дай Боже по-късно, която е с нотариални актове от 19 век - 2 големи къщи в центъра на града, строени от моите прадядовци", каза Йорданов. 

Никога не съм притежавал един квадратен сантиметър или една стотинка спестяване извън град Варна, подчерта Йорданов.

„Винаги съм бил безпартиен, партиите се сменяха около мен“, посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase