Ангел Семерджиев Снимка: архив, Булфото

Политическите коментари на рокадите по висшите етажи на властта не закъсняха. Само броени часове след обявената оставка на шефа на ДКЕВР, се появиха и предположения за това кой ще го наследи.

Експертите и анализаторите от енергийните среди са изненадани от новината за оставката на Семерджиев. Но според високопоставени източници вече усилено се спрягат няколко кандидатури за новия председател на енергийния регулатор, съобщи телевизия bTV.

Това са депутатите Диан Червенкондев - заместник-председател на парламентарната енергийна комисия, както и Димитър Главчев, който оглавява временната парламентарна комисия за работата на ДКЕВР.

Още по темата
Обсъжда се и името на Анжела Тонева, член на комисията за енергийно и водно регулиране.

От управляващата партия коментират, че има воля новият председател на ДКЕВР да бъде експерт икономист или финансист, а не експерт енергетик.

Решението обаче ще обяви лично премиерът най-рано във вторник или в сряда на редовното заседание на кабинета.

Въпреки че повечето партии запазиха мълчание по темата с последните оставки, все пак имаше и няколко политически реакции.

„Това е истерична реакция на премиера. Очевидно не издържаха нервите му. Всъщност се опитва да заглуши резултатите от вчерашния референдум, които в никакъв случай не са в негова полза. И Игнатов, и Семерджиев отдавна трябваше да напуснат този кабинет за доста сериозни прегрешения”, коментира Илияна Йотова от БСП.

Според Мартин Димитров от Синята коалиция правителството съвсем нормално е започнало "пролетно почистване" преди изборите. От партия "Атака" пък не пропуснаха да напомнят, че вече три пъти са искали оставката на Ангел Семерджиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase