Касим Дал Снимка: архив, Булфото

Време е политици като Доган, Първанов и Костов да бъдат пенсионирани и да не се занимават вече с политика, каза Касим Дал, бившата дясна ръка на Ахмед Доган и основател на партията "Свобода и достойнство".

"Крайно време е цялото българско общество да искаме закон за лустрация, за 23 години тази зависимост доведе нещата дотук", коментира той, цитиран от БТА.

Касим Дал определи избора на нов председател на ДПС като цирк, защото по думите му като почетен председател Ахмед Доган ще има същите правомощия, но без да носи никаква отговорност.

Отговорност ще носи лично само Лютви Местан, който ще бъде машата и ще вади кестените от огъня, посочи Дал. Според него причината да се направи тази промяна са предстоящите избори и че ДПС е в изолация не само навън, но и в България.

Дал посочи, че на конференцията на ДПС не са присъствали представители на други партии, освен на БСП, а и социалистическата партия не е била представлявана от лидера си Сергей Станишев.

Още по темата

ДПС иска да си сложи малко пудра и да промени образа си, но няма как да стане. Това, което направиха, е проформа. Просто агент Сава посочи агент Павел за свой наместник, каза Касим Дал.

България влезе пак с лоши новини в световните медии, но хубавото е, че лидерът на ДПС е жив и здрав, допълни той.
Категорично осъждаме този акт и отхвърляме всякакви внушения, че нападението има нещо общо с нас, заяви Дал. Той отбеляза, че обикновено лидерът на ДПС се пази от четирима лични гардове и попита къде са били те по време на инцидента.

Отношението ни към ДПС не се променя, с това ръководство нашата партия не може да има никакви връзки, заяви Касим Дал.
Националната партия "Свобода и достойнство" ще работи за самостоятелно явяване на изборите, посочи председателят на партията Корман Исмаилов. Той информира, че в страната тече активен процес за изграждане на структури. Ако си свършим работата и добре успеем да мобилизираме ресурсите си, имаме шанс сами да прескочим четирипроцентовата бариера, прогнозира Исмаилов.

От "Свобода и достойнство" призоваха хората да не участват в допитването или да гласуват с невалидна бюлетина и с празен плик. Според партията въпросът за изграждане на ядрена централа е изцяло в компетенцията на изпълнителната власт и поставянето му на референдум само по себе си е липса на политическа воля и компетентност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase