Росен Плевнелиев. Снимка: БТА

Искам през 2013 година буквичката "е" да е навсякъде - електронна община, електронно правителство и електронно здравеопазване, заяви президентът Росен Плевнелиев при връчването на годишните награди на Българската асоциация по информационните технологии (БАИТ).

Днес срещу всеки политик са насочени много камери, някои към основното, други към грешките, и те не могат да бъдат замазвани, каза Плевнелиев. Когато има проблем той не трябва да се крие, и когато има успех не трябва да се крие, каза президентът.

Президентът Росен Плевнелиев връчи днес специалната награда на БАИТ за 2012 г. на Емил Келевджиев и проф. Стоян Каприлов, ръководители на националния отбор по информатика за ученици.

Кампанията и церемонията бяха под патронажа на президента на България.

Президентът Плевнелиев посочи, че докато е президент това събитие ще се прави под неговия патронаж. Вие сте хората, които трасирате пътя напред. Някои от вашите постижения са на световно ниво, а други са направо уникални посочи президентът Плевнелиев.

Ние обучаваме годишно по 35 хиляди прависти и 32 хиляди финансисти, а знаете че 10 хиляди души във високите технологии могат да променят политиката, посочи президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase