Яне Янев. Снимка: архив, Impact Press Group

Депутати от Комисията за проучване на корупцията по високите етажи на властта си размениха остри реплики заради проблема със заменките. Комисията реши да изслуша извънредно в петък бившия премиер и лидер на БСП Сергей Станишев за заменките по време на мандата му, заедно с  ексминистрите Ивайло Калфин, Валери Цветанов, Джевдет Чакъров.

„За какво да идва Станишев?! Той ли трябва да обяснява за подписите на Светлана Боянова и Мирослав Найденов?”, възрази депутатът от Коалиция за България Мая Манолова, която предложи и ново име на комисията – Комисия по прикриване на действията на управляващите.

Манолова се обърна към председателя Яне Янев с думите: „Аз вярвам във вашия нюх към корупцията, избършете пяната от устата си и се съсредоточете върху корупцията”.

В отговор Янев призова за колегиално отношение, но не пропусна да отвърне на удара. „Избършете пяната за власт от устата на вашия лидер Сергей Станишев”, контрира той.

Следващата сряда, 23 януари, комисията ще изслуша екоминистъра Нона Караджова, а при възможност и регионалният министър Лиляна Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase