Снимка: Bulphoto

Европейската комисия (ЕК) е поискала днес от властите в България да разследват дали финансирането с европейски средства на проект на Пайнер медия ООД отговаря на всички изисквания. Това съобщи за БТА Ширин Уийлър, говорител на еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хан.

Тя добави, че за проверката няма посочен срок, но ако резултатите будят притеснения, властите ще бъдат помолени да разгледат случая по-задълбочено.

Говорителят отбеляза, че искането е свързано със становищата, изразени в публичното пространство.

На въпрос дали общественото мнение може да спре финансирането на проект от фондовете на Европейския съюз, ако той отговаря на формалните изисквания, Уийлър отбеляза, че окончателното решение ще бъде на националните власти.

Тя уточни, че на този етап от бюджета на ЕС по този проект не са изплащани средства, но засега все още е рано да се говори дали одобрението за неговото изпълнение ще бъде оттеглено.

По нейните думи ЕК следва да защитава интересите на европейските данъкоплатци, като в случая става дума за подкрепа на проекти, насочени към малките и средните предприятия, към растеж и заетост.

Още новини от България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase