Цветан Цветанов Снимка: Булфото

„Когато държавата е в това положение, всички трябва да сме солидарни. В държавния сектор нито една институция няма да получи 13-а заплата. Но все пак не бих желал да коментирам случващото се там”. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод появилата се информация, че и тази година магистратите ще си раздават коледни бонуси.

Министърът беше доста по-сдържан в изказването си от колегата си Симеон Дянков, който направо нарече "гнусно" намерението на магистратите да си раздадат бонуси.
 
„Има много стойностни съдии и прокурори, които си гледат съвестно работата и защо да не получат стимул за добре свършената работа. Но не трябва всички да са под общ знаменател”, категоричен бе вицепремиерът в предаването на Мартин Карбовски по Нова телевизия.
 
Няма да бъда председател на предизборния щаб на ГЕРБ за изборите догодина, за да няма спекулации, подчерта Цветанов.  Той е убеден, че партията му ще събере достатъчно гласове, за да формира свой кабинет.
 
Нашите листи в общи линии са готови, но ще бъдат обявявани от лидера на ГЕРБ, когато му дойде времето. Не по-рано от април-май ще бъдат ясни водачите на листи, каза Цветанов.

Още по темата
Ако има опция за правене на коалиции, СДС може би е най-естественият партньор на база членството ни в ЕНП, допълни Цветанов.

„Още през 2009 г. поисках кредит на доверие от САЩ. Как си представяте - да имат доверие на министър, на който му е отнета визата, и на висш представител в ДАНС като Алексей Петров, за когото всички служби в Европа и в САЩ знаят кой е той", обясни Цветанов.
 
По думите му при посещението му в САЩ във Вашингтон са изразили притеснения за работата на нашия съд.

Той даде за пример операция по задържането на лидер на престъпна група, източвала кредитни карти.
 
„Нашият съд промени мярката му на „домашен арест” или „парична гаранция”, поясни Цветанов.
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase