Гумнеров и Иванов при друга своя акция. Снимка: архив Булфото

Проект за промяна на Наказателния кодекс, която предвижда връщането на смъртното наказание, внесоха независимите депутати Кирил Гумнеров и Стоян Иванов, които наскоро сформираха коалиция "Не на Европейския съюз".

По думите на Гумнеров хората отдавна искат връщане на това наказание, а политиците отказват да уважат това желание. Депутатът обясни още, че предложението е разработено от Павел Чернев, депутат от "Атака" в 40-то Народно събрание.

Той допълни, че смъртното наказание е единственият възможен отговор на нарастващата тежка престъпност в страната.

Стоян Иванов от своя страна обясни, че предлагат това наказание да се налага за някои от престъпленията против републиката, за предумишлено убийство на бременна жена, на деца ненавършили 14 г., за серийните убийства. Той поясни, че предлагат "смъртно наказание да се налага и за убийства по педофилски подбуди".

Същото наказание се предлага и за убийство, извършено от член на организирана престъпна група, занимаваща се с производство и разпространение на наркотици.

Гумнеров добави, че през следващата седмица ще внесат законопроект за химическа кастрация на педофилите.

„Ние сме убедени, че е крайно време тези политици, които са отговорни пред хората, а не пред престъпниците, да поведат битката срещу изродите, които се гаврят с български граждани“, каза още Гумнеров.

Той заподозря още, че срещу предложението ще се мобилизира цялото “политическо лоби“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase