Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ не бива да бъде подпомаган по какъвто и да е начин в разрешаване на ситуацията около избора на Венета Марковска за конституционен съдия, заяви лидерът на ДСБ Иван Костов пред bTV.

Според него това ще привлече отрицателните емоции на хората върху тези, които са помогнали.

Накрая отговорни ще бъдат тези, които ще помогнат на ГЕРБ да излезе от ситуацията, заяви той.

По думите на Костов управляващите са създали крайно неприятната ситуация, в която да бъдат атакувани от Европейския съюз и тези атаки са свързани с това, че България се държи като страна, която не е спазила европейските принципи и норми. Според Костов това е позорна ситуация.

Още по темата
„Лошото е, че Бойко Борисов излиза от тази ситуация, като успя да прехвърли цялата негативна енергия на обществото в двора на сините”, каза той. По думите му това е опит да бъде разрешен много тежък проблем на ГЕРБ с помощта на Съюза на демократичните сили.

"Аз се надявам, че Петър Стоянов няма да се хване в този капан, каза Костов, като посочи, че ако това стане, скандалът би гръмнал в редиците на СДС.

Според Костов трябва да бъде отменено решението за избор на Марковска и тогава да бъде открита процедура за избор на нов конституционен съдия, защото Конституционният съд в момента е парализиран.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase