Уорлик доста се разчувства. Снимка: БТА

Буквално със сълзи на очи си тръгна американският посланик у нас Джеймс Уорлик. Днес мисията на дипломата у нас приключва и той отпътува за Вашингтон, където ще започне работа като заместник-специален представител за Афганистан и Пакистан.

Уорлик определи отпътуването си като най-трудния момент и най-трудното събитие, в което е участвал по време на целия си престой у нас.

Още по темата

Той допълни, че България много ще му липсва. Най-искрено много обичам вашата страна, България има специално място в моето сърце и ще продължи да заема това специално място, каза Уорлик.

Посланикът беше категоричен, че  много се гордее с работата, която е вършил в България. Той заяви, че с пристигането си преди три години е обещал, че ще бъде искрен пред българските граждани.

Винаги съм говорил пред българските граждани открито и от сърце, имало е моменти, когато това, което съм казвал, е карало някои хора да се чувстват неудобно, но винаги съм бил искрен в това, което съм казвал, каза Уорлик и допълни, че винаги най-важното за него са били двустранните отношения между България и САЩ.

Дипломатът подчерта, че изключително много уважава премиерът Бойко Борисов и го счита за много добър приятел.

Новият американски посланик Марси Райс се очаква да пристигне в София в края на септември. Уорлик обясни, че двамата се познават от 20 години и тя е изключителен професионалист.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase