Пожарът на Витоша повредил пожарната техника. Снимка: архив, БТА

МВР – държавната институция с най-голям годишен бюджет, поиска от Министерския съвет 110 000 лв. за ремонт на пожарна техника, повредена от огъня в „Бистришко бранище“, съобщи bTV.

Телевизията се позова на доклад на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, с който настоява пред Симеон Дянков да получи допълнителните средства.

Министерският съвет ще обсъди искането на вицепремиера, дошло в средата на годината и целящо да внесе допълнителни средства към бюджета на МВР, равняващ се на повече от 1 милиард лева годишно.

По време на 5-дневния пожар се развалиха шлангове, преносими резервоари за вода, моторни триони и два високопроходими автомобила заради „усложнените условия за работа в тежкия и непроходим терен и променящата се обстановка“, пише в доклада на Цветанов.

Именно вътрешният министър ръководеше оперативния щаб за гасенето на пожара.

Според разбивката в доклада на Цветанов за сервизно обслужване и ремонт на пожарна и спасителна техника ще отидат 40 000 лв., други 40 000 лв. са предвидени за резервни части, а 30 000 лв. ще бъдат отпуснати за консумативи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase