Цветан Цветанов Снимка: БТА

"Всички трябва да са равни пред закона", коментира вътрешният министър Цветан Цветанов по повод задържания депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов.

"Постарал се е чрез определени лица, както и той, да окаже натиск за даване на пари във връзка с решаването на проблем, който стои за един производител", каза вътрешният министър Цветан Цветанов пред "Фокус". 

Той припомни, че Изпълнителната комисия на ГЕРБ е изключила Аврамов и е призовала за за оставката му като депутат.

Още по темата

"Имах възможност по телефона да осъществя връзка с премиера и с колеги от Изпълнителната комисия. Всички сме единодушни, че при подобни явления и подобни случаи трябва да бъдем много ясни и много бързи с реакцията си.

А не - както останали политически формации, които винаги търсят някакъв политически елемент, за да говорят популистки, без да се очистват от подобни лица и да взимат ясно позиция, която се разграничава от лица, които компрометират както партията, така и тези морални устои, които всички ние трябва да се стремим да бъдат в интерес на обществото", разясни Цветанов.

Аврамов беше задържан вчера при акция на ГДБОП и ДАНС в момента на взимане на 50 хиляди лева.

От разследването станало ясно, че той е получил общо 100 хиляди лева, за да упражни влияние върху длъжностни лица от държавната администрация в Монтана при решаване на спор за земеделска земя. Част от парите са открити в дома му.

Заедно с него за 24 часа са задържани и 34-годишните К.Г. и Б.Б. Срещу народния представител от управляващите беше повдигнато обвинение за търговия с влияние.

От ГЕРБ призоваха Аврамов сам да поиска сваляне на депутатския си имунитет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase