Николай Цонев беше оправдан по няколко дела за длъжностни престъпления. Снимка: Булфото

Алтернатива на сегашното управление ще търси бившият военен министър в правителството на тройната коалиция Николай Цонев.

В неделя той оглави партия "Нова алтернатива", което стана седмица след като беше оневинен от съда по част от делата за длъжностни престъпления.

Цонев обяви пред БНР, че новата формация се обявява за нов патриотично-либерален модел на управление и ще бъде дясно ориентирана.

Той определи сегашното управление на ГЕРБ като непрозрачно и некомпетентно, което се занимало само с PR акции.

Още по темата

Като основна цел на партията бившият военен министър посочи промяната на мисленето на нашето общество. 

На въпрос дали оправдателните присъди, които бившият военен министър получи напоследък по някои от делата, водени срещу него, са го поощрили да направи партия или напротив - тъкмо многото дела са го провокирали да покаже, че не е "абсолютен престъпник", Николай Цонев беше категоричен:

"Провокираха ме идеите на нашия екип. Провокира ме патриотично-либералният модел, който предлагаме на нашето общество. Политическата платформа на "Нова алтернатива" се основава на 4 стълба - какво правим като партия, модерна пазарна икономика, защита свободата на личността и качествено управление".

Зам.-председател на "Нова алтернатива" е Камелия Нейкова, бивш заместник-министър на отбраната от времето на Цонев.

Партията ще има структури и в страната - Варна, Пловдив, Сливен, Бургас, Русе, Благоевград.

Цонев посочи, че се надява партията му да привлече съмишленици основно сред хората,занимаващи се с малък и среден бизнес – работниците и мениджърите, както и бивши военни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase