Снимка: Reuters

Заловените 1200 контрабандни агнета от Румъния, които са били предназначени за износ в Турция, ще бъдат дарени на старчески домове у нас.

"В цветущо здраве са си агънцата", обяви премиерът Бойко Борисов на заседанието на МС, след като за пореден път предпочете да говори само пред операторите по време на протоколните снимки, но не и пред ресорните журналисти.

Още по темата
Той уточни, че дарението става доста след Великден, но въпреки това агънцата ще помогнат за изхранването на живеещите в старческите домове.

"Гледайте да не изчезнат накъде по пътя", предупреди той министрите си и присъстващите в залата представители на домовете, които ще получат дарението.

Бойко Борисов обяви още, че Министерският съвет ще предложи на президента да награди посмъртно с Орден за храброст Първа степен Пламен Петков, който загина, докато спасяваше 5-годишно дете от удавяне във Великобритания.

"Вечна му памет на това момче", изрази съчувствието си към близките му премиерът.

По думите на Борисов след филма "Мисия Лондон" и всичко лошо, което са чули за страната ни, постъпката на Петков показала пред света едно друго лице на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase