Радан Кънев. Снимка: ДСБ

Демократи за силна България е готова да се яви самостоятелно на парламентарните избори, ако от СДС откажат коалиция, обяви зам.-председателят на тъмносините Радан Кънев.

Утре Националният съвет на СДС ще решава  дали ще се яви с ДСБ като Синя коалиция на парламентарните и евроизборите. В сините редици обаче от седмици има брожение и противници на идеята за съюзяване с тъмносините.

От ДСБ днес обявиха, че не можели да разберат хора, които поради лични взаимоотношения апелират към разпадане на коалицията и оттеглянето на Иван Костов от лидерския пост.

Още по темата

Пълна липса на идеи по въпроса с икономическата политика в програмата на Меглена Кунева пък правела невъзможна коалицията с нея.

Иначе от тъмносинята партия изразиха загриженост, че до момента правителството на Бойко Борисов не дава знак, че е готово с мерки в случай, че проблемите в съседните ни държави се задълбочат и Гърция напусне еврозоната.

Това ще засегне България и затова страната ни трябва ясно да декларира дългова и финансова стабилност, като стане център на стабилизацията в района, съветват от ДСБ.

Според Димитър Бъчваров - член на националното ръководство на тъмносинята формация, негативно отражение върху икономиката ни може да се окаже завръщането на много наши гурбетчии, работещи в южната ни съседка, с което ще се натоварят социалните фондове. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase