Цветан Цветанов. Снимка: архив, БТА

Повдигнати са обвинения на седем души, участвали в инцидента на 20 май миналата година при джамията Баня баши. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по време на парламентарния контрол след въпрос на Павел Шопов от партия "Атака".

Те не са били от участниците в протеста на "Атака" пред джамията. Един от тях е размахвал нож, а друг - тръба по време на протестите, обясни министър Цветанов.

Според Павел Шопов обвиняемите са оказали съпротива при ареста им и са нападнали както членове на "Атака", така и полицаи. Наложени са им мерки за неотклонение "подписки", уточни МВР шефът. 

Още по темата
Няма сигнали за терористични актове в България, каза още Цветанов в отговор на друг въпрос по време на петъчния контрол.

В България само се разпространяват пропагандни материали. Има и незначителни прояви. Нямаме информация за контакти на структури у нас с "Ал Кайда", посочи министърът.

Според депутата Емил Василев в Пловдив дейност развивала организация "Че Гевара", която била крайно лява. Василев поясни, че привържениците й заставали на пресконференции с маски, ходили публично с палки и бухалки.

Василев определи организацията като "психопати и наркомани", които имат "отношения с организираната престъпност".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase