Само Трайков със „загар“ от Катар. Снимка: архив Булфото

"Никой в България няма нужда от ритуално поднесени министерски глави, а от по-добро управление. Честата смяна на министри е механизъм за пренасяне на отговорността върху по-ниските нива на властта, за да стои непокътнат авторитетът на премиера", категоричен бл зам.-председателят на ДПС Лютви Местан.

Възможно е парламентарната група на движението да не подкрепи освобождаването на Трайчо Трайков от поста министър на икономиката.

От ДПС ще настояват решенията за освобождаването на министрите Трайков и Константинов да се гласуват поотделно, защото са твърде различни причините, а и целите за освобождаването им, добави той пред БНР.

"Самият Борисов каза, че Катар е капката преляла чашата. С какво преди Катар чашата е била запълнена. Не е редно отговорността да се прехвърля върху Трайков, ако той не е отговорен изцяло. Бил на плажа, по-късно разбираме, че май на плажа са се пекли всички. Всички без изключение – всички са се пекли на жежкото катарско слънце, а се оказва, че само един изгаря. Това е всичко друго, не и отговорно управление на страната", подчерта заместникът на Ахмед Доган.

По думите му ГЕРБ има основание за притеснение, защото "избирателите проглеждат" и освобождаването на провалени министри не ги теши.

"Няма съмнение, че четирима здравни министри не са позитив, а лош атестат за премиера, защото, нали знаете, той ги намира къде по кръстовища, къде другаде и той ги назначава", напомни Лютви Местан.

Той нарече театър на абсурда твърдението на номинираната за нов здравен министър Десислава Атанасова, че тя е "тежката артилерия на ГЕРБ".

"След тази претенция започвам да изпитвам страхове и притеснения да не би тази тежка артилерия да бомбардира остатъците от здравеопазване в България", коментира метафорично дясната ръка на Сокола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase