Менда Стоянова. Снимка: Булфото

Корпоративна търговска банка, в която са парите на голяма част от държавните дружества, е предложила най-добрите условия при конкурсите за избор на банка, обясни пред БНР шефката на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова.

По думите й упреците, че собственикът на банката Цветан Василев така е забогатял "незаконно или необяснимо", трябва да бъдат проверени, но от други институции.

Още по темата

"Държавата, като държава, не държи парите си в Корпоративна, или в която и да било друга банка. Всъщност, това са парите на фирми, в които държавата има участия. Ние поискахме проверка и трябва да ви кажа, че наистина по критериите, по които се избират тези банки от всяка една държавна институция, тази банка е дала най-добрите условия. Ние не можем да извадим пред медиите копия на документите и офертите. Дали е незаконно или необяснимо, има си закони, с които тези термини се доказват или не, има си институции", поясни тя.

Стоянова смята още, че сега е времето да се подновят консултациите в парламента за промени в Конституцията по отношение на фискалната стабилност.

"Ние сме отворени за допълване на предложените от ГЕРБ промени", категорична бе тя.

По повод изтичащият 10-дневен срок, в който 26-те държави, заявили участие в новия фисаклен пакт за еврозоната, председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси коментира, че тази договореност в Съвета на Европа все още няма конкретна политическа рамка и своите измерения.

Менда Стоянова отхвърли обвиненията на опозицията за Бюджет 2012, че е направен на базата на оптимистични прогнози. По думите й, това е един доста консервативен бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase