Полицията блокира района около НС заради димката. Снимка: БТА

Заместник-председателят на парламента Анастас Анастасов от ГЕРБ ще обсъди инцидента с подхвърлените две димки и мерките за сигурност в зоната около парламента с изпълняващия длъжността вътрешен министър Веселин Вучков и с шефа на ДАНС Костадин Казаков.

„Трябва да получим достоверна информация, за да знаем как да реагираме в тази ситуация, добави Анастасов.

Той определи като притеснителен случая с хвърлените димки по официалния вход на парламента.

Анастасов каза, че по време на предстоящия разговор ще се коментира и дали са необходими промени в законодателството.

„Миналата година поискахме промяна на Закона за митингите и манифестациите – да има една зона за сигурност, която искахме да направим. Може би българският парламент е единственият в света, до който всеки един гражданин има достъп. Няма лошо, но има някаква граница, която не бива да се преминава“, заяви зам.-председателят на НС.

Още по темата
"Не ми е работа да коментирам шашки пред депутатски блок, има си специализирани органи и те ще дадат своите заключения", отговори Анастас Анастасов на въпрос относно открития експлозив пред депутатски блок в столицата.

Лично аз мога да изтълкувам случващото се по най-различни начини, включително и че някой има психични проблеми, но не бива да ги решава по този начин, коментира зам.-председателят на НС.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев пък хвърли топката за двата случая – с тротила пред депутатския блок и димките, в политическото поле.

„Вчера един ятак си забрави раницата пред един блок, а днес един партизанин беше подготвил нещо като акция пред парламента, а ятаците и партизаните, сами си отговорете, характерни за коя политическа сила са, коментира шефът на групата на управляващите.

Той смята, че в случилото се пред парламента може да се търси и предизборна шумотевица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase