Снимка: Dnes.bg

България няма да получи възможност да влезе в Шенген, прогнозира в Хасково кандидатът за президент на БСП Ивайло Калфин.

Според него основната причина за това била липсата на доверие, че страната ни не може да опази външната граница на Европейския съюз.

"Очевидно е, че сухопътните ни граници не са готови за влизането ни в безвизовото пространство. Начинът, по който се охранява турската ни граница, е гаранция, че България ще бъде залята от нелегални емигранти, ако бъде приета в Шенген", допълни кандидатът за президент.

Липсата на ограда пък е причина за преминаването на територията на страната на заразени животни. 

"Слаб е капацитетът ни в борбата с организираната престъпност и корупцията", бе категоричен Ивайло Калфин и продължи:

"Вместо Росен Плевнелиев да се опитва да вкарва думи в устата на дипломатите и да се оправдава с предишното правителство, да види грешките на настоящото".

В заключение Калфин допълни, че според него Шенген не може да бъде национален приоритет, а текуща работа, която правителството трябва да свърши.

По повод вчерашния жребий за поредността на кандидатите в бюлетината, който отреди №8 на кандидатпрезидентската двойка на БСП, Ивайло Калфин заяви, че това му е любимото число и тези, които се занимават с математика, знаят, че с осмицата могат да се извършват много действия.

"Който е №2, си е №2", пошегува се Калфин по повод поставените под №2 Росен Плевнелиев и Маргарита Попова. Кандидатът на левицата определи като абициозен тандема, който ще бъде поставен под №1 в бюлетината – Меглена Кунева и Любомир Христов – и допълни, че им стиска палци.

При посещението си в Хасково кандидатът на БСП посети и Зеленчуковия пазар в града. Хората, работещи на тържището, му подариха морков и кратунка – българско производство. Депутатът Емилия Масларова пък даде скилидка чесън против уроки на Калфин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase