Снимка: архив Булфото

Левият депутат Румен Петков коментира, че ситуацията около "Лукойл" е беззаконие и правен нихилизъм от страна на държавата.

Още по темата
"За съжаление – никой не търси сметка на отговорните лица. А те са Симеон Дянков, Трайчо Трайков и Ваньо Танов", посочи той.

"Нещо повече – Ваньо Танов обяви, че няма де се съобрази с решението на първата инстанция на съда и ще остави рафинерията затворена. Вече имаме окончателно решение, което показва, че Танов не е бил прав. Има ли институция в България, която ще попита: защо той, който стимулира контрабандата, обявява, че няма да се съобразява с решението на съда.

Има ли някой, който ще му подири сметка, има ли министър-председател, който ще го уволни, и има ли главен прокурор, който ще го отстрани от длъжност и ще предизвика прокурорска проверка за злоупотреба с власт. Това са въпросите, на които българските граждани трябва да имат ясен отговор", зададени пред "Фокус" от Румен Петков.

По думите му спекулацията с "Лукойл" е изключително грозна.

"Дискредитацията на най-големия данъкоплатец показва на всички българи, че те могат да бъдат мачкани от администрацията без всякакви последствия за тази администрация", каза Румен Петков.

Бившият МВР шеф бе категоричен още, че контрабандата у нас процъфтява. Попитан дали има доказателства за твърдението си, той отвърна: "Пазарът на цигарите какво показва? Пазарът на горивата какво показва? Имаме ли намален поток на трафика – нямаме, имаме ли намалена преработка в "Лукойл" – имаме. Очевидно става въпрос за контрабанда на горива. 50% от пазара на цигарите са контрабанда. Това, че държавата лъже, не променя действителността".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase