Прошко Прошков Снимка: БТА

Чакаме силен старт, очакваме у хората да се върне чувството, че от тях зависи определянето на политиката на страната, а не от Бойко Борисов и неговите ножици и тенис ракета. Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов.

Ръководството на партията е дало зелена светлина за подписване на споразумение със СДС за предварителни отворени избори, на които ще бъдат излъчени общи кандидати на Синята коалиция за президент и за кмет на София.

През уикенда от ДСБ излъчиха своите кандидатури. От партията издигат Светослав Малинов за президент, който ще се изправи на предварителните избори срещу кандидата на СДС Румен Христов. Тъмносиният Прошко Прошков пък ще се бори на предварителните избори с Владимир Кисьов от СДС.

Двете десни партии обаче все още не са се договорили за датата на предварителния вот.

Няма да ви очароваме с медийни "шаманизми", посочи Прошков. Според него силата на ДСБ е именно в хората – членове и симпатизанти, които ще са проводници на политическите идеи.

Тъмносините заявиха, че не се притесняват кой кого е обявил, че подкрепя. Припомняме, че преди ден ССД застана зад Румен Христов за президент и издигна Стефан Софиянски за кмет.

Прошков беше представен като едно от новите лица на ДСБ, които излизат на предна линия и ще се борят за гласовете на избирателите.

Още по темата

Иван Костов припомни, че невинаги е определящо колко партии декларират подкрепа за дадена номинация – Минко Герджиков загуби местния вот в София, след като зад него бяха застанали много десни формации. Според Прошков понякога подкрепата от много лица е с обратен знак.

Тренировката на ДСБ завърши, отиваме на истинския мач, коментира председателят на софийското ДСБ Атанас Атанасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase