Сидеров дал "сметката" на Джеймс Уорлик в столично заведение. Снимка: БТА

САЩ да платят наем за ползването на военните бази у нас от 2006 до 2011 г., поиска от парламентарната трибуна лидерът на Атака Волен Сидеров.

Общата сума е около 2 милиарда долара, а можело и да е по-голяма, изчисли той.

Сидеров твърди, че снощи е срещнал случайно американския посланик Джеймс Уорлик в едно заведение и му е представил "сметката" за американските бази, но Уорлик хвърлил папката на съседната маса.

"Той реагира много нервно, след което каза: "Аз вас ще ви унищожа", твърди Сидеров.

Лидерът на Атака настоя посланикът да дойде в парламента и да се извини. Според Сидеров такова поведение към депутат е обида не толкова към личността, колкото към Народното събрание като цяло.

"Никоя държава не би понесла някой чуждестранен посланик да се заканва на народен представител", изтъкна лидерът на Атака.

Той смята да се обърне към НСО, за да помоли за охрана. "Когато те заплаши посланикът на най-мощната държава, е нормално да се чувстваш застрашен", обясни Сидеров. 

По думите му срещата била документирана. 

"Не е редно най-богатата държава в света да ползва безплатно базите ни, докато в същото време България е в криза и няма пари нито за пенсии, нито за здравеопазване", аргументира позицията си Сидеров. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase