Случаят в Пещера бил потресаващ. Снимка: Булфото

Скандалният случай в Пещера с появата на лозунга  "Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни" на ученическо състезание е тотална злоупотреба с власт за политически цели, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

В тази връзка червените ще настояват казусът, за който вина пое депутатката от управляващата партия Красимира Симеонова, да бъде разгледан от етичната комисия.

За БСП случаят бил потресаващ.

Станишев посочи, че са нарушени законите на България.

Той отбеляза, че в Закона за закрила на детето се посочва, че всяко дете има право на закрила срещу въвличане в политически, религиозни и синдикални дейности, а според правилника за прилагане на Закона за народната просвета светското образование не допуска налагането на учениците на идеологически и религиозни доктрини.

Според лидера на социалистите сега от ГЕРБ се опитват да омаловажат случая, като посочат за единствено виновен депутатката Красимира Симеонова.

Още по темата

"Както винаги при тях никой не носи отговорност, освен конкретната народна представителка, макар че това е системна политика на ГЕРБ за използване на властта за политически цели", категоричен е Станишев.

Той добави, че това било системна политика на ГЕРБ.

Като пример той посочи откриването на дом за стари хора в Ботевград, на който е била закачена табелка "Построено от ГЕРБ", както и случаят с лекарите в Горна Оряховица.

"Тази арогантност е характерна за ГЕРБ във всяко едно отношение", отсече Станишев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase