Доган чист за хонорарите. Снимка: Булфото

„Не съм толкова учуден от решението, колкото разочарован като гражданин“. 

Така ротационният председател на комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси Валентин Николов от Атака коментира решението на Върховния административен съд, който окончателно отхвърли обвиненията за конфликт на интереси спрямо Ахмед Доган.

По думите му съдът с това решение казва на обществото, че всеки политик или каквото и да е лице, заемащо публична длъжност, може да получава огромни хонорари по подобни договори, без въобще да се притеснява от съдебно преследване.

Според Николов парламентарната комисия, която сезира ВАС по казуса, си е свършила работата и е предоставила достатъчно материали с факти и доказателства.

Още по темата

„Моето лично мнение е, че съдебната система се нуждае наистина от сериозна реформа. Не трябва да се сърдим, когато гражданите изразяват негативно отношение към политиката, защото политиците и политиката станаха най-мръсните думи в държавата ни“, допълни той пред БТА.

Петчленен състав на Върховния административен съд реши, че няма конфликт на интереси по сигнала за получения от Сокола хонорар в размер на близо 2 млн. лв. за хидроконсултации.

Освен това ВАС определи Народното събрание да плати на Ахмед Доган и направените от него разноски по делото в размер на 300 лв. Решението на съда е окончателно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase