И ние грешим, призна Борисов. Снимка: БТА

"Някъде да има училище за премиери или за кметове? Не ми е известно да има, ето затова е нормално да грешим”. Това каза премиерът Бойко Борисов в предаването „Времена и нрави” на проф. Юлиан Вучков по Канал 3.

Премиерът изтъкна, че дори в предприятията има фабричен брак. Като пример за гаф той посочи неуспешната първа кандидатура за еврокомисар на Румяна Желева. Борисов обаче веднага подчерта, че управляващите са поправили грешката и сегашният ни еврокомисар Кристалина Георгиева е станала „европеец на годината”.
Премиерът определи като "жива спекулация” слуховете, че партията му е започнала да "прокарва ДПС, защото мнозинството е крехко”.


"Ние сме единствената партия, която извади всички кадри на ДПС от властта”, категоричен беше той.
"Ако бяхме взели ДПС в коалиция, щяхме да бъдем несменяеми”,смята той.  "Не искам да бутам джамии, но искам да строим черкви”, каза още Борисов. 
 

"Лекарите са най-интелигентните хора, те да бушуват, ми беше много тежко”, коментира Борисов напрежението в сферата на здравеопазването. "Всичко, което е правено в здравеопазването, е да те е срам да го говориш”, допълни той.

Още по темата

Проф. Вучков от своя страна каза, че лекарското съсловие трябва да се стегне и изрази съмнение дали сегашният здравен министър Стефан Константинов има авторитет, тъй като той нямал дълбок поглед за цялото здравеопазване. „Д-р Константинов е наблюдавал здравеопазването през кюстендилския си гинекологичен кабинет”, каза професорът.
Убеден съм, че министър Константинов ще се справи и първата задача е да се успокои сектора, посочи от своя страна Борисов.

Премиерът изтъкна, че всеки трябва да се грижи за здравето си. "Всеки е длъжен да спортува и да се храни правилно", призова той. Според него българинът "пие ментета, пуши лоши цигари – всичко това се отразява на здравето и всичко това се изсипва в болниците за лечение”.
"Българският народ трябва да се храни правилно – като седне с червеното вино и сланината, после инфаркт – ами как няма да има?”, заключи Борисов.

Телевизионният водещ настоя още премиерът да лобира да се ограничи чалгата и липсата на вкус в обществото.
 "За чалгата съм съгласен, прекалява се", каза Борисов по повод изказването на проф. Вучков, че вулгарните текстове допринасят за деморализацията на младите хора.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase