Великов и Железчев с някои истини за РЗС. Снимка: БТА

Лидерът на РЗС Яне Янев обмислял пътен инцидент със себе си, за да привлече вниманието към партията, съобщи бившият организационен секретар Тодор Великов.

По думите му Янев бил питал: „Смяташ ли, че ще е добре, ако с мен стане пътен инцидент и това повиши избирателната активност към РЗС".

На специална пресконференция Великов заяви, че е напуснал РЗС заради заиграването с БСП.

По мое време контакти с БСП нямаше, каза той и допълни, че не знае да е имало и контакти с Алексей Петров.

Друг мотив бил, че подписката на РЗС за свикване на референдум за нова конституция е била манипулирана, но това е станало под натиска на лидера на партията Яне Янев.

„Докато напуснах партията в средата на ноември, имаше събрани 36 000 подписа, как след това за месец и половина станаха над 500 000”, попита той.

По думите му за подписката е ползвана "база данни от застрахователни полици". Той отказа повече информация за застрахователната компания с мотива, че в момента тече проверка на ДАНС по подписката.

Великов допълни, че са му се обадили хора от РЗС, които се притесняват, че може да бъдат "натопени" за фалшифициране на подписката.

„Няма да допусна бивш и настоящ член на РЗС да бъде употребен заради личното оцеляване на някого от ръководството”, каза Великов.

Според него Управителния съвет, който е избрал в неделя Политическия съвет на партията, е нелегитимен, защото не е гласуван от членовете на Конгреса на РЗС в началото на 2009 година.

Още по темата

С хвърляне на димки във въздуха политика не се прави", посочи бившият съратник на Янев.

Бившият заместник-председател на РЗС  Атанас Железчев  пък посочи, че партията с това ръководство няма бъдеще. Янев проигра шансовете, които имахме за силна връзка с консерваторите, допълни Железчев.

Същевременно от ръководството на партията изнесоха данни, че по разпореждане на ръководството на ДАНС кадровите агенти Красимир Христов и Сашо Билев са фабрикували несъществуващи „доказателства", които да изкарат подписката уж фалшифицирана.

От ДАНС пък категорично отхвърлиха твърденията на хората на Яне Янев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase