Цветнов на изслушването му в парламента. Снимка: БТА

Вътрешният министър Цветан Цветанов мълчал като комунист на разпит. Такова мнение изрази депутатът от БСП Кирил Добрев, след като снощи избраниците от вътрешната комисия изслушаха Цветанов за контрабандата у нас , както и за СРС-та, приложени спрямо шефа на митниците Ваньо Танов.

По думите на Добрев на почти всички въпроси министърът отговарял неубедително, заявил, че не е запознат и с информацията от СРС-та за Танов.

Още по темата

МВР шефът отрекъл също така да е знаел за натиск върху Танов и сина му, за което митническият шеф се оплака само седмица по-рано пред депутатите от същата комисия. 

Левите смятат, че основанието за прилагане на СРС-та спрямо Танов е вътрешното противоречие между Митниците и МВР.

Червените останали недоволни и от факта, че Цветанов не можал да отговори какво е нивото на контрабандата у нас за 2009 и миналата година.

Недоволни от препитването останали и сините.

Според депутата от "Синята коалиция" Йордан Бакалов Цветанов не е изпълнявал контрол над използването на СРС-та във МВР.

Веднага след снощното изслушване на вицепремиера стана ясно, че до 10 дни парламентарната комисия за контрол на специалните разузнавателни средства ще излезе с окончателен доклад по проверката на огласените разговори на висши държавници.

Шефът на комисията Явор Нотев поясни, че за изслушване по темата е поканен и главния прокурор Борис Велчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase