Снимка: Булфото

Отцепниците от РЗС Тодор Великов и Атанас Железчев поискаха оставката на Яне Янев от лидерския му пост и го призоваха да напусне парламента.

Освен него партията трябва да напуснат Емил Василев и Атанас Семов, заявиха в специално обръщение до управителния съвет на партията бившите й членове.

На тяхно място трябвало да дойдат некомпрометирани народни представители, които не са замесени в скандали. Така можело да се възстанови и парламентарната група на РЗС, се казва в обръщението им.

В качеството си на юрист Атанас Железчев разясни, че има право на такава акция, защото съдът не е уважил неговата молба да напусне ръководния орган на РЗС.

Тодор Великов призова журналистите да не съчувстват на Яне Янев. Независимият депутат е убеден, че Янев няма намерение да се оттегли доброволно от поста си.

Великов не вярва и на информацията, че мистериозно е изчезнал джип, в който имало куфар с класифицирана информация.

"Сега се оказа, че клошар е върнал чантата, от която липсвали тези флашки", подхвърли с усмивка Великов.

"Този състрадателен образ, който той гони, е за да му обърнете внимание от медиите. Яне Янев се използва като маша, за да се попречи на дясното пространство да издигне достоен президент", доразви съжденията си Великов.

Още по темата

Депутатът каза още, че докато е бил секретар на РЗС, партията не си е партнирала с БСП, днес обаче това било видимо.

В същото време Тодор Великов демонстрира съпричастност към депутатката от ГЕРБ Менда Стоянова, като увери, че има сигурна информация за това, че няма разговор между нея и Ваньо Танов.

Затова Великов поиска вътрешната комисия да изслуша депутата Яне Янев, който да обясни откъде е взел аудиозаписа, разпространен вече във всички медии.

Малко след пресконференцията на Железчев и Великов от РЗС разпространиха прессъобщение, в което посочват, че двамата не са членове на партията и няма нищо общо с нея.

"Със същите основания те биха могли да поискат оставките на Бойко Борисов като председател на ГЕРБ и на Ахмед Доган като председател на ДПС", пише в писмото до медиите.

От там уточняват, че депутатът Емил Василев, който е и адвокат, ще заведе дело срещу Тодор Великов заради твърденията му, че Янев сам е инсценирал кражбата на джипа си, с което е прикрил несъществуващите записи на разговори между Ваньо Танов и политици от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase