Михаил Михов. Снимка: Булфото

Никога не съм молил премиера за каквото и да било съдействие и това е видно, че беше отнет лицензът на „Леденика” и делата се водеха няколко месеца.

Това каза на пресконференция Михаил Михов, собственик на бира „Леденика” и ММ, председател на Българската федерация по баскетбол и почетен консул на Бразилия.

Името му беше замесено в изнесените разговори между премиера Бойко Борисов и шефа на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

"Поех ангажимент да не го закачам Мишо Бирата...", казва премиерът на шефа на митниците, наричайки Михов с прякора му Мишо Бирата.

„В медиите излизат някакви записи. Аз не зная дали са достоверни. Нямам никакво пряко участие в това, което е написано и излязло в публичното пространство, но това рефлектира върху бизнеса ми”, заяви Михов.

Той посочи, че последно се е виждал с Борисов на откриването на част от многофункционалната спортна зала в столицата през септември миналата година.

По думите му все още не могат да се възстановят морални и финансови щети на фирмата му. Според него никой не се е интересувал дали лицензът е бил правомерно отнет. Той беше категоричен, че фирмата не е извършвала незаконна дейност.

Още по темата

Биреният бос не отрече, че познава президента Георги Първанов от баскетболни прояви, на които присъствал в качеството си на председател на Българската федерация по баскетбол.

„Когото съм видял, на него съм се оплакал, но никого не съм молил за съдействие по този въпрос”, подчерта Михов.

На въпрос дали е споделил конкретно с президента, той отговори: “Да, сигурно, предполагам. Може и с патриарха да съм споделил, ако е бил там“.

Лицензът на "Леденика" е отнет на 8 февруари 2010 г. с решение на директора на Агенция "Митници", припомнят от ведомството.

Месец по-късно, през март, Михов е засечен да вечеря със съдията от Върховния административен съд Панайот Генков.

Със свое решение от 7 юни 2010 г. Административният съд София-град отменя решението на Агенция "Митници" и връща лиценза.

По този повод Михаил Михов заяви, че е вечерял много пъти със съдията от ВАС Панайот Генков, но Генков е бил член на УС на БФБ и това е била темата на вечерята.

Мишо Бирата призна за една официална среща с Ваньо Танов, която се е провела в сградата на управление “Митници” съвместно с мениджърите на пивоварната след отнемането на лиценза.

В този важен за бизнеса му период Михов се среща и с финансовия министър Симеон Дянков по този повод.

“Никога не съм бил ангажиран с нито една политическа партия до този момент , нито съм правил дарение на политическа формация през последните години”, обяви Мишо Бирата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase